Διατροφική αξία
Από τους αρχαίους χρόνους είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο ως το υγιεινότερο μοντέλο διατροφής.
Από τους αρχαίους χρόνους είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής, η οποία έχει αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο ως το υγιεινότερο μοντέλο διατροφής.
Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες κ.α, γι’ αυτό θεωρείται αναντικατάστατο προϊόν για την υγεία του ανθρώπου.
Πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι το ελαιόλαδο διαθέτει ακόμη μία ουσία, την ελαιοκανθάλη, η οποία έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, προσδίδοντας του έτσι μία ακόμη ευεργετική ιδιότητα. Σ' αυτήν την ουσία οφείλεται το κάψιμο που νιώθουμε στο λαιμό όταν γευόμαστε φρέσκο ωμό λάδι.